Processen

Hur ligger Östlig förbindelse till politiskt och tekniskt sett?

Debatt om Östlig förbindelse mellan Tomas Eriksson (Mp) och Kristoffer Tamsons (M) i Stockholms Handelskammare 2018-09-06. Moderator: Willy Silberstein, fd medarbetare på Sveriges Radio.

Moderaterna har börjat driva frågan om att återuppta arbetet med Östlig förbindelse och vill gå till val på att det ska byggas. Partiets mål är att starta om projektet som lades ned av Sverigeförhandlingen hösten 2017. Trafikverket håller på stänga ned utredningen om Östlig förbindelse, men om det kommer nya politiska direktiv måste de ta upp frågan igen. 

"Gröna länken" kallas projektet nu, men det är samma projekt som tidigare, med långa tunnlar som lösning: antingen en sänktunnel eller en bergtunnel (se bild nedan). Moderaterna vill ännu inte yttra sig angående det tredje alternativet, Österbron, medan Miljöpartiet går hårt emot en förbindelse överhuvudtaget. 

Österbrogruppen var med idag i Handelskammarens duelldebatt mellan landstingspolitikerna Tomas Eriksson från Mp och Kristoffer Tamsons från M. Vi  informerade de debatterande om vårt förslag och minglade runt bland åhörarna och talade med bl a Trafikverkets representant, Naturskyddsföreningen och trafikutredare Göran Tegnér.


Bild från Trafikverkets video.

Debatten om Östlig förbindelse har bara börjat och vi ser fram emot att partierna till slut kommer att välja vårt billigare och miljövänligare alternativ!

Hur kan ni hjälpa oss?
Vårt förslag behöver hjälp med att nå ut till allmänheten, politiker, myndigheter och branschfolk. Vi vill att att den ska uppmärksammas och bli ett alternativ att räkna med i omtaget av Östlig förbindelse. Förutom att man kan hänvisa informationen om bron till denna sajt finns det också en PDF-fil att printa ut, den finner ni på sidan: "Österbrorapporten" längst upp. Dessutom har vi en enkät med frågor till politiker och myndigheter som har med Östlig förbindelse att göra.

Tack för ert stöd, tillsammans kan vi få igenom detta förslag!  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar