Processen

Processen för Österbron och Östlig förbindelse
Hur ligger vi till i planprocessen?
Hur ligger Östlig förbindelse till politiskt och tekniskt sett?


Debatt om Östlig förbindelse mellan Tomas Eriksson (Mp) och Kristoffer Tamson (M) i Stockholms Handelskammare 2018-09-06

Moderaterna har börjat driva frågan om Östlig förbindelse och vill gå till val på att det ska byggas. Partiets mål är att omstarta projektet som lades ned av Sverigeförhandlingen hösten 2017. Trafikverket håller på stänga ned utredningen om Östlig förbindelse men om det kommer nya politiska direktiv måste de ta upp frågan igen. Österleden kallas det gamla projektet som har tunnlar som lösning, en sänktunnel eller en bergtunnel (se bild nedan) men Moderaterna vill inte yttra sig angående det tredje alternativet, Österbron. Miljöpartiet går hårt emot en förbindelse överhuvudtaget och därför var vi med i Handelskammarens duelldebatt idag mellan landstingspolitikerna Tomas Eriksson från Mp och Kristoffer Tamson från M. 
Vi lyckades dock informera de debatterande om vårt förslag samt minglade runt bland åhörarna och Trafikverkets representant, Naturskyddsföreningen och trafikutredare Göran Tegnér. Moderator var Willy Silverstein fd Sveriges radio medarbetare.


Bild från Nacka & Värmdöposten

Debatten om Östlig förbindelse har bara börjat och vi ser fram emot att partierna till slut kommer att välja vårt billigare och miljövänligare alternativ!

Hur kan ni hjälpa oss?
Vårt förslag behöver hjälp med att nå ut till allmänheten, politiker, myndigheter och branschfolk för att den ska uppmärksammas och bli ett alternativ att räkna med i omtaget av Östlig förbindelse. Förutom att man kan hänvisa informationen om bron till denna sajt finns det också en PDF-fil att printa ut, den finner ni på sidan: "Österbrorapporten" på höger spalt. Dessutom har vi där även en enkät med frågor riktade till de behöriga politiker och myndigheter som har med Östlig förbindelse att göra.
Tack för ert stöd, tillsammans kan vi få igenom detta förslag!  

Oscar Freyre
2018-09-06 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar